Hitta bilen med hjälp av din smartphone

Du läste rätt. Det finns en manick som sålts i över 4.5 miljoner enheter runt hela världen. Hur jobbigt är det inte när ens nycklar är som bortsprungna, bilen är på vift på parkeringen eller när plånboken kan ligga vart som helst i huset.

Ett företag baserat i Kalifornien i USA har uppfunnit en toppmodern spårningsenhet som heter TrackR.

Enheten är ungefär lika stor som en femma och kopplas ihop med en gratisapp som du laddar ned till din smartphone.

Du kan fästa den i din väska, nycklar eller på något annat du ofta tappar bort. Om något försvinner öppnar du bara TrackR-appen och väljer vad du letar efter och vips så har du en gps-signal att följa till målet.

Om du gömmer enheten i din bil har du det perfekta sättet att spåra bilen om den skulle bli stulen.

Vad kostar TrackR?

TrackR kostar runt 29 dollar och kan köpas direkt från företagets webbplats. Du kanske får räkna med lite porto eftersom de skickar varan direkt från staterna. Men köper man fler erbjuder de oftast några extra gratis vilket definitivt gör det värt det i längden tycker vi.

Vad mer kan jag göra med den pryl?

Som vi tidigare sagt har TrackR obegränsade möjligheter. Enheten är liten och diskret nog att du kan fästa den på ditt husdjur. Sätt den lilla prylen på kragen och du kan följa ditt husdjurs strapatser när du vill. Manicken levereras med dubbelsidigt lim så du kan sätta den vart du vill. Perfekt att sätta under cykelsadeln så du kanske för en gångs skull kan få tillbaka din stulna cykel. Den kan med andra ord hjälpa polisen att lösa ett ofta svårlöst brott.

Hoppas du gillade denna artikel och att den gav dig några bra tips! Vi tycker det själva är jäkligt kul när företag kommer med nya idéer om hur man kan använda sin smartphone på bästa sätt.

TrackR levereras även med dubbelsidigt lim så att du kan hålla den på din bärbara dator eller under din cykelsäte. Spåra och straffa tjuvarna som stjäl dina dyra saker!