Är nya Huawei P10 en bra mobiltelefon?

Tweekade funktioner och finslipningar är det Huawei har satsat mest på i deras senaste släpp. Fast det kan varit det som behövts mest. Vi på mobilecity drar en snabbgenomgång av det viktigaste för nya Huawei P10.

Något som är lätt att glömma när det kommer till mobiler är ifall de faktiskt går bra att ringa med? Det känns som att sedan den första iPhonen lanserades 2007 har fokus mer och mer handlat om fräcka funktioner än om att det faktiskt går att ta emot samtal. Nu må jag låta som en sur gammal gubbe men jag måste erkänna att jag myser på det. Under World Mobile Congress var Sony, LG och Huawei de enda som visade upp grymma modeller. Något som fick Huawei stå ut är att de faktiskt lyckades få ut sina nya modell relativt snabbt jämfört med sina konkurrenter. Huawei P10 lanserades för förbeställning till svenska kunder den 10e mars och P10 Plus lanseringsdatum var sista vecka i april 2017.

Vilka är det bästa mobilfunktionerna?

Om man ska jämföra P10 med Huawei P9 plus eller till exempel Huawei honor 8 white har funktionerna förbättrats till det yttersta. Och det gör mycket. Särskilt de funktioner som hämtats från Mate 9. Och det går faktiskt att använda denna manick som en telefon. Ljudet är bra, utan brus och det hackar inte.

Huawei P10 – En mobil med bra kamera?

Det legendariska kamerabyggarna Leica som arbetar tillsammans med Huawei, levererar återigen dubbla kameror på baksidan. Precis som hos Mate 9 Pro finns en färgkamera på 12 megapixel och en monokrom kamera på 20 megapixel. De båda kamerorna samarbetar för bästa resultat. P10 vinner lätt en match i ringen mot Mate 9 Pro när det kommer till kamera kvalitet. För att svara på frågan: Ja, detta är en mobil med bra kamera (kameror)!

Grym design men är det bäst mjukvara? 

Med ett avrundat skal som slipats till för att telefonen ska ligga skönt i handen och inte glida är Huawei P10 riktigt go. Det levereras i färgerna grön och blå och är faktiskt riktigt estetiskt tilltalande. Något som är en rejäl och viktig nyhet att mobilen har fått ett bättre skydd mot fukt. Det är bara att tacka om ta emot säger vi. Om den överlever ”toalettdöden” har vi faktiskt inte vågat testa… Telefonen går att snabbladda  och den blir inte ens speciellt varm när det görs! Men använder man det en längre tid blir den ändå ganska varm. Huawei har även byggt in en fingeravtrycksläsare och det var på tiden.

Android 7 är mjukvaran för denna telefon och det får väl vi ändå säga är helt ok. Men om det är den bästa mjukvaran, njae men den duger helt klart. Apparna ligger fint ordnade och för kvällen finns ett blåljusfilter. Det går även att visa två öppnade appar samtidigt så där får ju iPhone en smäll på handen.

Ja, det är bara att säga att P10 är en riktigt grym telefon. Huawei är fortsättningsvis ett av de bästa märkena där ute, i världen av telefoni.