Senaste mobilsläppen

Det kommer hela tiden nya och heta mobiltelefoner av alla sorters märken! De flesta känner igen märken som iPhone Apple, Samsung, Huawei, HTC och Sony med flera. Det kommer uppgraderingar och nya modeller kontinuerligt och konsumenterna byter gammalt mot nytt. Så vad är det egentligen vi konsumenter får när vi lägger tusentals kronor årligen på att byta mot nyare och uppgraderade versioner ? Vad är egentligen skillnaden? Blir funktionerna bättre och fler? Är det mer användarvänligt? Behöver vi verkligen köpa nytt så ofta?

Är vi bortskämda?

Det senaste som kommit inom mobilvärlden är till exempel IPhone8, iPhone 8 plus, Samsung s8, Samsung S8 plus, Huawei p10 plus, Lenovo Moto Z och Sony Xperia premium. Det finns en hel uppsjö av produkter att välja mellan. Backa 50 år och se på samhället. När vi ringde så ringde vi från telefonkiosken eller så skrev vi brev till varandra. Idag blir vi väldigt handikappade om det inte går att skicka ett sms till pojkvännen eller mamma. Man behöver inte bestämma någonting på förhand, vi bara hörs av och bestämmer i sista sekund. I och med att mobiltelefonerna hela tiden utvecklas går också människan i samma riktning. Vi blir mer och mer beroende av tekniken!

Vad innebär det att bli beroende av tekniken?

Som vi tidigare nämnt blir det stor skillnad för människan om vi idag plötsligt backar 50 år i utvecklingen. Idag är samhället baserat på teknik, IT och mobiltelefoni i väldigt hög grad. Man har allting med sig i fickan vart man än går. I det stressade samhälle vi lever i är detta faktiskt nödvändigt! Vi kan kommunicera med andra sidan jordklotet när vi vill. Vi kan hålla kontakt med alla som vi älskar utan problem. Människan har lyckats bygga upp en fantastisk plattform att leva på!

Tekniken för oss framåt

Tekniken går idag väldigt fort framåt, och man kan tänka att det inte är nödvändigt att hela tiden uppgradera sig från till exempel en mobiltelefon till en ny och bättre hela tiden. Men tänker man efter så krävs det faktiskt eftersom man annars kanske inte kan följa med i utvecklingen. Vårt umgänge och våra jobb kan helt enkelt kräva att vi har tillgång till de senaste kommunikationsvägarna. Tekniken utvecklas hela tiden och det tillförs uppgraderingar som vi snart inte klarar oss utan. Vi sparar tid, får bättre livskvalitet och tillgång till nya sammanhang. Det blir problem för en person att följa med i utvecklingen om man inte håller sig uppdaterad. Det är en underbart fri och härlig känsla att veta att man kan styra allting med ett klick.