När släpps iPhone 8

Inför tioårsjubileet av första släppet av iPhone haglar nu ryktena om var, när och hur iPhone 8 kommer släppas. Men inte bara det, flertalet rykten om hur den nya smarta telefonen kommer se ut och vilka nya funktioner den kommer ha, cirkulerar ständigt. I denna artikel kan du läsa om de olika ryktena och om de har kopplingar till verkligheten.

iPhone 8 – lanseringsdatum 

Den 29 juni 2007 släpptes en telefon som skulle förändra sättet vi använder telefoner för evigt. Plötsligt handlade det inte längre om hur liten en telefon skulle vara utan hur den skulle kunna användas. Nokia som tidigare varit den mest framgångsrika tillverkaren av telefoner, hade nu fått en konkurrent som skulle krossa all sitt motstånd och skriva om historien. Vi talar givetvis om iPhone ”1”. Nu närmar sig alltså tioårsjubileet av denna mackapär och vi kan inte vänta på att få se hur Apple har tänkt denna gången. Men inte förens den nya uppdateringen har släppts kan dessa frågor svaras på till fullo. Så när får vi se nya iPhone 8?

Troligen kommer den släppas till hösten med första visningen i september. Antagligen kommer den inte finnas i överskott de första månaderna så räkna med att du kanske får tag i en i början av december tidigast. Men den som väntar på, vad vi tror, något gott…

Kommer den kallas iPhone Edition, iPhone X, iPhone 8 eller iPhone Pro?

Det som är kul är att det antagligen kommer släppas tre olika modeller. Kanske kommer alltså till och med tre av namnen ovan att användas. Men det är fortfarande för tidigt att säga.

Vad kommer den kosta?

Troligen kommer denna modellen bli en av absolut dyraste någonsin. Rykten har florerat att den skulle kunna så mycket som 1000 dollar. Apple måste behålla sina marginaler, fast om priset blir för dyrt riskerar de en sämre försäljning. Många tror att priset i slutändan kommer hamna runt 800 till 950 dollar.

Efter som telefonen antagligen släpps i tre olika versioner, varav en premium, kommer nog de flesta early adaptors snart sitta på en iPhone 8.

En sak vet vi på mobilecity: vi är jäkligt taggade på den nya ”iPhone 8” och ser fram emot lanseringen. Vi bara hoppas att detta inte blir ett magplask för Apple. Inget är omöjligt och nu har de gjort ett så bra jobb såpass länge att det kan hända. Men antagligen inte. Framtiden får utvisa detta. Är du sugen på en annan telefon än iPhone kan du läsa om Huawei P10 som också verkar briljera detta året.